Výlet osmáků do Borové u Poličky.

16.06.2015 14:55

Ve dnech 10. června  - 12. června 2015 se zúčastnilo 20 žáků 8. třídy spolu s třídní učitelkou Boženou Kučerovou a paní Ivanou Výbornou školního výletu do Borové u Poličky. 

Středu dopoledne jsme se ještě učili, ale myšlenkami jsme již byli na výletě. Hned po obědě jsme odjeli školním autobusem v 13.18 hodin do Havlíčkova Brodu, kde jsme přesedli na vlak do Žďárce u Skutče a tam do Borové. Cesta vlakem celkem rychle ubíhala a krátce po 16. hodině jsme již byli v kempu. Zde jsme se ubytovali v chatkách. Čas do večeře jsme trávili různě: někteří se koupali ve vyhřívaném bazénu, jiní si povídali v chatkách nebo se procházeli po areálu. Po večeři měli žáci opět na výběr z různých aktivit. Hrály se míčové hry, někteří skákali na trampolínách, poslouchali hudbu nebo hráli ping pong. Po setmění se na chatkách sledovaly filmy a vyprávěly různé příběhy.

Druhý den po snídani nás čekal výlet do Poličky. Zde jsme navštívili Centrum Bohuslava Martinů, kde jsme měli objednaný program „Když král do boje táh´“ a „Poklady z muzejních sbírek“. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavého o historii Poličky, žáci měli možnost vyzkoušet si na interaktivní výstavě různé dobové kostýmy, zbroj, prohlédnout si zbraně, zhotovit si pečeť apod. Velmi se nám zde líbilo. Po obědě jsme se vypravili do závodu Ravensburger, kde se vyrábějí zejména puzzle. Čekalo nás zde poutavé vyprávění o výrobě puzzlí a prohlídka provozu. Na závěr dostal každý malý dárek na památku – 2 kusy 3D puzzlí. Po návratu do kempu jsme čas do večeře vyplnili hraním různých her, koupáním, někteří hráli ping pong, skákali na trampolíně, odpočívali, příp. navazovali kontakty s žáky z jiných škol. Ve večerních hodinách jsme si na ohýnku opekli špekáčky a přitom si povídali.

V pátek ráno jsme po snídani uklidili chatky a čas do odjezdu trávili povídáním, někteří si ještě naposledy zaskákali na trampolínách. V 10.45 hodin jsme opustili areál kempu, v obchodě si koupili něco k jídlu a pití a v 11.13 hodin odjížděli vlakem do Poličky, odtud autobusem do Bílku a poté vlakem do Havlíčkova Brodu. Sem si pro některé žáky přijeli rodiče, s ostatními jsme pokračovali v cestě autobusem v 16.15 hodin do Lípy.

Výlet se nám vydařil, počasí nám přálo a domů jsme se vrátili spokojení a plní zážitků.

B. Kučerová, I. Výborná

—————

Zpět