Projekt Gymnázia HB.

16.03.2015 08:57

Přírodní a technické obory – výzva pro budoucnost
Ve středu 11.3.2015 se uskutečnilo poslední ze čtyř setkání projektu Přírodní a technické obory – výzva pro budoucnost, který organizuje Gymnázium Havlíčkův Brod. Naše škola spolu s dalšími 3 základními školami okresu byla vybrána pro spolupráci.
Jednalo se o pracovní dílny zaměřené na fyziku, biologii a chemii, kde studenti gymnázia připravili pro žáky  základních škol různé aktivity a pokusy.
Naše poslední dílna byla věnována biologii a chemii. V biologické části žáci pozorovali mikroskopem motýlí křídla a oko včely, které museli nejprve vypreparovat, následně jim bylo změřeno EKG pomocí přístroje Neulog a na závěr čekal na žáky test, ve kterém nejvíce bodů získaly Marcela Výborná a Jaroslava Klofáčová.
V chemické laboratoři prováděli pokusy, ve kterých dokazovali jednak obsah soli v potu pomocí roztoku AgNO3 , poté rozklad škrobu ptyalinem a na závěr provedli pokusy dokazující obsah bílkovin ve vlasech.
Všechny aktivity byly zajímavé, žáci se seznámili s novými metodami měření, s prostředím chemické a biologické laboratoře a myslím, že se všechna setkání se jim líbila.
 

—————

Zpět