Exkurze 8. třídy - Technické muzeum Brno.

14.05.2014 10:39

     Dne 6.5.2014 jsme se vypravili do Brna, kde jsme měli v plánu navštívit Technické muzeum a Katedrálu svatého Petra a Pavla (Petrov).

     Cesta vlakem uběhla rychle, ani na „šalinu“ jsme nemuseli dlouho čekat. V muzeu jsme si sami prohlédli panorama a expozici. Připravený program se týkal Uličky řemesel. Ocitli jsme se v období první republiky, takže jsme si prošli různé krámky a dílny, které byly i stylově vybavené. Nejvíc asi každého nalákal obchod – koloniál, ale zajímavé bylo i holičství, krejčovská dílna, zubař a hospoda. Viděli jsme pavlačový dům a zařízení tehdejší kuchyňky. Navíc na nás „otestovali“ úplně nové pracovní listy.

     Po pilné práci jsme se odreagovali v Technické herně, kde jsme si mnohými aktivitami ověřili rozličné fyzikální jevy.

     Následoval další přesun tramvají do centra města, ale tentokrát již bez revizorů. Vyšlápli jsme si ke Katedrále svatého Petra a Pavla a vydali se po schodech do obou věží. Výhled byl vzhledem k pěknému počasí velmi dobrý, ale byl tam také pořádný průvan a navíc při sestupu začaly vyzvánět zvony. To nás pořádně vylekalo! Ještě jsme se podívali do klenotnice a pak už hurá na vlak.

     Domů jsme se vrátili podle plánu plni nových zážitků.

Žáci 8. třídy

Dozor: M. Hájková, S. Korefová

—————

Zpět