Exkurze 7. a 9. třídy do Prahy

19.05.2014 12:49

Dne 13.května 2014 se žáci 7. a 9. ročníku vydali do Prahy. Doprovázely je jejich třídní učitelky Lenka Lutnerová a Božena Kučerová.

 

Vyjeli jsme v 7 hodin z Havlíčkova Brodu vlakem. Po příjezdu do Prahy jsme se „nacpali“ do tramvaje a vydali se na Malostranské náměstí. Při jízdě se nám vybavila povídka „Moje jízda tramvají“ z pera pánů Šimka a Grossmana.

Z Malostranského náměstí jsme úzkými uličkami prošli až k budově Poslanecké sněmovny ČR. Tady se nás ujala průvodkyně z recepce a po krátkém filmu jsme vstoupili do Thunovského paláce. Prošli jsme poměrně přísnou policejní prohlídkou a vydali se do prostor foyer, kde jsme se setkali s pyrotechniky, kteří se chystali k prohlídce sálu před schůzí Poslanecké sněmovny ČR. Naštěstí nás ještě vpustili na prohlídku a mohli jsme vidět nejen sál, ve kterém zasedají poslanci, ale také místní pyrotechniky s jejich fenkou německého ovčáka v akci. Před každým zasedáním musí být sál zkontrolován a zepečetěn až do začátku zasedání.

Další naše cesta (opět tramvají) vedla do Národního technického muzea v Praze. Tady si každý mohl prohlédnout dle svého zájmu expozice z oblasti astronomie, architektury, stavitelství, dopravy, hornictví, chemie, hutnictví, tiskařství, techniky v domácnosti, času. Národní technické muzeum v Praze získalo ocenění Evropskou muzejní akademií Ema a stalo se finalistou Michelettiho ceny za rok 2014. Letos otevřelo počátkem května novou expozici s názvem Televizní studio.

Z muzea jsme vyrazili tramvají na Václavské náměstí, kde většina okupovala McDONALD´S nebo KFC.

Cesta zpět vlakem uběhla rychle, v 19h jsme dorazili do Havlíčkova Brodu.

 

—————

Zpět